Ssens Trio

Sølve Sigerland, violin
Henninge Landaas, bratsch
Ellen Margrete Flesjø, cello

Ssens Trio (udtales «Essens») blev grundlagt i 2014 af tre fremtrædende norske musikere, der hver især har en omfattende karriere i det internationale musikliv.

Trioen har optrådt med fremtrædende norske musikere som pianisterne Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes og har tre meget anmelderroste CD-indspilninger bag sig: Beethovens strygetrioer (2018) og Mozarts store Divertimento KV 563 (2019) og i foråret 2022 ‘Ricercare’ med nyere norske strygetrioer. Disse indspilninger har gjort sig stærkt gældende på de digitale streamingtjenester. Mozart-CD’en har således opnået et svimlende antal lyttere: næsten 3 mill. lyttere (opgjort i oktober 2022) og har flere end 40.000 unikke lyttere pr. måned.

Trioens tredje CD – ‘Ricercare’ – er på gaden, og i den anledning bragte The Violin Channel et flot opslag

“The Ssens Trio (pronounce it “essence”) plays with powerful virtuosity and unmistakable devotion to this program.”
Peter Burwasser
Fanfare Magazine jan-feb 2023

Indspilninger

Trioens første CD med Beethovens Strygetrioer op. 3 og 8 modtog ikke kun fremragende anmeldelser men blev desuden tildelt ”Supersonic Award” i Pizzicato Magazine og blev nomineret til den prestigefulde ICMA Award i 2018.

Også Mozart-CD’en høstede meget fine omtaler i bl.a. franske Classica, amerikanske Fanfare Magazine og Pizzicato Magazine, der udgives i Luxembourg. CD’en blev desuden nomineret til den vigtige Opus Klassik Award i Tyskland i 2020.

medlemmerne

Sølve Sigerland har optrådt som solist med førende orkestre i Norden under dirigenter som Andrew Litton, Daniel Harding, Leif Segerstam og Walter Weller.
I 1993 repræsenterede han Norge i Den Nordiske Solistbiennale i Stockholm, og i 1995 vandt han hele to priser ved Den Internationale Tibor Varga Violinkonkurrence i Sion, Schweiz.
Størstedelen af sit musikalske virke har han dog viet til kammermusikken – udover i Ssens Trio også som medlem af den prisvindende Grieg Trio.

Henninge Landaas er bratschist i Oslo Filharmoniske Orkester men var før da i en årrække en del af den internationalt anerkendte Vertavo Kvartetten, der har optrådt i koncertsale over hele verden.
Kvartettens kritikerroste CD-indspilninger omfatter værker af bl. a. Carl Nielsen, Brahms, Bartók, Grieg og Debussy. Med Vertavo Kvartetten har Landaas modtaget Kritikerprisen, Spellemannprisen, og den prestigefulde Diapason d’Or i Frankrig. Hun har desuden udgivet en række CD’er på LAWO Classics, blandt andet Brahms’ sonater for bratsch og klaver og ”The Golden Hindemith”. Henninge Landaas spiller på en J.B. Guadagnini-bratsch udlånt af Dextra Musica.

Ellen Margrete Flesjø grundlagde i 1987 sammen med Sølve Sigerland og pianisten Vebjørn Anvik Grieg Trioen. Med dette ensemble har hun givet koncerter i Europa, USA og Asien og udgivet CD’er på EMI, Virgin, og Simax Classics, CD’er med glimrende anmeldelser til følge.
Grieg Trioen har modtaget priser som Parkhouse Award i London, 1. pris og to ekstra priser ved Colmar International Chamber Music Competition i Frankrig samt Kritikerprisen og Spellemannprisen.
2004-2009 var hun sammen med sine kolleger i Grieg Trio kunstnerisk leder af Den Internationale Kammermusikfestival i Stavanger.


Granvig Artists er enerepræsentant for Ssens Trio i Europa – herfra undtaget er dog Norge.

For booking af trioen send en mail


Pressefotos og lyd

Pressen skrev

Repertoire

Johann Sebastian Bach  
«Goldberg Variationer» BWV. 988 (arr. Dmitri Sitkovetsky)

Ludwig van Beethoven
Trio i Es-dur op. 3
Serenade i D-dur op. 8
Trio i G-dur op. 9 nr. 1
Trio i D-dur op. 9 nr. 2
Trio i c-mol op. 9 nr. 3

Edvard Fliflet Bræin
Trio op. 15 (1964)

Ernö Dohnanyi
Serenade i C-dur op. 10

Haflidi Hallgrimsson
Trio op. 54 (2017, skrevet til Ssens Trio)

Joseph Haydn
Trio i G-dur op. 53 nr. 1
Trio i B-dur op. 53 nr. 2
Trio i D-dur op. 53 nr. 3

Bertil Palmar Johansen
“Ricercare” for Strygetrio (1996)

Zoltan Kodaly
Intermezzo (1905)

Gyorgy Kurtag
”Signs, Games and Messages” (1989/97)

Johan Kvandal
Strygetrio op. 12 (1950)

Bohuslav Martinu
Trio nr. 2 (1934)

Finn Mortensen
Trio op. 3 (1950)

Wolfgang Amadeus Mozart
Divertimento i Es-dur K.V. 563
Seks langsomme satser og trestemmige Fugaer K.V. 404a

Krzysztof Penderecki
Trio (1991)

Alfred Schnittke
Trio (1985)

Franz Schubert
Trio i B-dur D. 471
Trio i B-dur D. 581