Duo van der Pals-Eide

Hør P2-transmissionen af koncerten i Børssalen i København den 18. august 2023.

Stor New York-succes til Duo van der Pals-Eide

Fra den udsolgte koncert i Carnegie Hall, The Weill Recital Hall den 10. november 2022:

Koncertoptagelse af Leopold van der Pals’ 1. Cellosonate.

Og uddrag af anmeldelse:
“Van der Pals and Eide performed the two opening short pieces by Reinhold Glière and Alexander Glazunov with a welcoming tone and lightness of emotion that was perfectly reminiscent of the fin de siècle period. Van der Pals’s style is one of joyful strength and charming, casual comfort, and the response of the New York audience was ecstatic. The partnership with pianist Eide established a blend of unwavering mutual support without sacrificing independence and married their sound into a musical conversation that was appealing to hear.

Læs hele anmeldelsen fra “Sean and Heard International”

Foto: Jeanette D Moser

Der var stående ovationer til svenske Tobias van der Pals og norske Pål Eide, der måtte give to ekstranumre, før publikum gav slip på dem efter debut’en den 10. november i Carnegie Hall, The Weill Recital Hall. På programmet stod værker for cello og klaver af Gliére, Glazunov, van der Pals, Tjajkovskij og Rachmaninov.

Der er tale om et veritabelt internationalt gennembrud både for de to musikere og for komponisten Leopold van der Pals (1884-1966), hvis cellosonate fra 1906 omsider fik sin førsteopførelse – og det i en af verdens kendteste og vigtigste koncertsale.

Leopold van der Pals’ musik udgives i disse år på tryk af Edition Wilhelm Hansen og i lyd på det store tyske pladeselskabet CPO. NAXOS står for distribution i USA. Desuden kommer der en omfattende dokumentarfilm omTobias van der Pals’ arbejde gennem mere end 20 år med at fremme Leopold van der Pals’ musik. Filmen forventes klar i marts 2024.

Læs mere om koncerten i New York og om det store, bagvedliggende projekt: Van-der-Pals-Eide-PR-2022.12-06

Der var begejstrede anmeldelser efter koncerten. Læs hvad Pressen skrev

Tobias er efterkommer af den nu afdøde komponist Leopold van der Pals (1884-1966), der i sin levetid var en anerkendt skikkelse i det internationale musikliv og ven med en lang række af Europas førende kulturpersonligheder deriblandt komponister som Rachmaninov, Tjajkovskij og Glazunov.

Van der Pals’ skrev i postromantisk stil med inspiration fra impressionismen, og i hans egen levetid – før 2. Verdenskrig – blev hans værker opført af nogle af verdens førende orkestre i Berlin, München, Amsterdam, Sankt Petersborg og New York.

I efterkrigsårene gik van der Pals’ værker totalt i glemmebogen, men i år 2000 fandt Tobias van der Pals 252 værker gemt i et arkiv i Schweiz. Han satte sig for at bringe denne musik til live igen, og siden da er der udgivet flere CD’er med musik af Leopold van der Pals (se længere nede på siden), og endnu et album med hans tre strygekvartetter spillet af van der Pals Kvartetten er under udgivelse. Ikke nok med det: der er planlagt adskillige yderligere indspilninger samt udgivelse på tryk af hele van der Pals’ oeuvre.


Tobias van der Pals er født i Lund i Sverige og uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, og fortsatte sine studier i udlandet hos Frans Helmerson og Johannes Goritzki.

Tobias har givet koncerter i Danmark, Sverige, Tyskland og Schweiz og har udgivet adskillige CD’er.


Pål Eide er født i Bergen, opvokset i Kristiansand og uddannet i København hos Tom Ernst og José Ribera, i Moskva hos Tatjana Nikolajeva og Naum Starkmann samt i Oslo hos tjekkiske Jirí Hlinka.

Læs mere om Pål Eide


Send en mail for at booke Duo van der Pals – Eide