Modern Tango Quintet

Kvintettens medlemmer:
Andreas Borregaard, akkordeon
Teresa la Cour, violin
Anne Holm-Nielsen, klaver
Mikkel Sørensen, guitar
Jesper Egelund, kontrabas

MTQ blev dannet i 2001, hvor markante musikere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fandt sammen om deres fælles passion: Den moderne tango

Med udgivelsen af den roste debut-CD “Modern Tango Quintet // Kim Sjøgren” på Benjamin Koppels pladeselskab Cowbell Music i 2006 markerede MTQ sig som en af Nordens førende fortolkere af den moderne tango. Siden har musikkens stærke melodier og utilslørede lidenskab vakt begejstring hos publikum ved koncerter i ind- og udland.

MTQ er en fleksibel moderne kvintet, der undersøger, hvad tango-genren er for en størrelse anno 2022. Med udgangspunkt i de gamle mestre og Piazzollas vidunderlige musik, skubber de til genrens grænser, og måske knækker de dem også; og de udfordrer dagens komponister til at tage livtag med tangoens overraskende stærke væsen.

Programmet kan f. eks. indeholde musik af Nicolai Worsaae, Dmitrij Sjostakovitj, Kalevi Aho, Eblis Alvarez og – naturligvis ikke mindst – Astor Piazzolla.

MTQ har desuden udgivet cd’en “Yo nunca he estado en Buenos Aires” (“Jeg har aldrig været i Buenos Aires”) med nykomponerede tangoer samt Piazzolla-klassikere i nye fortolkninger.

Ved MTQs koncert i Odense 10&4 2022 blev der optaget en lille video, der – skønt den er optaget på bageste række langt fra musikerne – giver et indtryk af den intensitet og virtuositet, der kendetegner Kvintettens fortolkning af Astor Piazzollas musik.

MTQ i Odense 10/4 2022

Send en mail for at booke ensemblet

Granvig Artists er enerepræsentant for Modern Tango Quintet.

Modern Tango Quintet (Foto: Lars Krabbe)