Duo Petri – Eide

Michala Petri og Pål Eide har igennem flere år haft ønske om at samarbejde, og nu er duoen endelig en realitet.

Deres første koncert fandt sted sidst i 2021 på Metronomen på Frederiksberg, og Granvig Artists er nu den stolte repræsentant for dette både nye og nyskabende ensemble i dansk musikliv. 

Sammensætningen blokfløjte/klaver er usædvanlig, da blokfløjten i sin tid stort set blev glemt, da klaveret blev opfundet. Dog er der de seneste år opdaget meget musik fra 1800-tallet for blokfløjte og klaver, og der er siden 1950erne komponeret ny musik for kombinationen. Da Michala Petri altid har været kendt for at lave transkriptioner fra andre instrumenter og desuden har fulgt nøje med i udviklingen af nye moderne blokfløjtetyper, er det oplagt at lave et program, som viser nye muligheder.

Michalas store arsenal af fløjter fra forskellige tidsaldre og hendes eminente teknik og tonedannelse sætter hende i stand til at fortolke værker skrevet for andre instrumenter. Det betyder, at de to musikere kan byde på varierede programmer med værker af f.eks. Bach, Schubert, Frank Martin og Poulenc m. fl. – foruden originale, men hidtil ukendte, virtuose værker af komponister fra 1800-tallet. Det er tanken at spille de forskellige værker på de fløjter, der hører til den pågældende periode, f.eks. en blødt klingende Csakan fra 1800-tallet, som Michala fornyligt har fået en kopi af.


Siden sin debut som 11-årig i Tivolis Koncertsal har Michala Petria rejst kloden rundt med sit instrument, spillet flere end 5.000 koncerter og indspillet over 70 albums, hvoraf mange har opnået internationale priser og Grammy-nomineringer. Hun har til stadighed gennem sin karriere udviklet blokfløjtens rækkevidde udover barokkens musik, og brugt den i både klassiske og moderne kompositioner, danske sange og i populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over.

Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller, og hun har gennem tiden samarbejdet med nogle af musikkens helt store navne. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser, bl. a. den prestigefyldte Sonnings Musikpris. Derudover er hun af Dronning Margrethe udnævnt til Ridder af 1. grad

Pål Eide er født og opvokset i Norge men har siden 1990 boet i Danmark kun afbrudt af et studieophold i Moskva 1993-94. Han er uddannet i København hos Tom Ernst og José Ribera, i Moskva hos Tatjana Nikolajeva og Naum Starkmann og i Oslo hos tjekkiske Jirí Hlinka.

Pål debuterede fra solistklassen i København i 1997 med et brag af en koncert og et ærefrygtindgydende program bestående af Beethovens Waldstein-sonate, Ravels “Gaspard de la nuit” og Rachmaninovs 2. Klaversonate. Efterfølgende har han givet talrige solokoncerter – hovedsagelig i Skandinavien, men i november 2022 venter hans amerikanske debut i Carnegie Hall, Weill Recital Room.

Foruden sine solokoncerter giver Pål også koncerter med cellisten Tobias van der Pals, sangerne Astrid Nordstad og Nana Bugge Rasmussen og nu altså også med Michala Petri.

Med sine seneste to CD’er, “Grey Clouds” fra 2017 og Pictures” fra 2019 har Pål opnået et regulært internationalt gennembrud med topanmeldelser i europæiske og amerikanske musiktidsskrifter og efterfølgende eksponering på en lang række internationale klassiske musikkanaler.


Granvig Artists er eksklusiv repræsentant i Norden for duoen Michala Petri – Pål Eide.

Send en mail for at booke Michala Petri og Pål Eide.