Pål Eide

“He could play in any major musical capital and win the enthusiastic approval of audiences” (Huntley Dent)

“He has a way of getting inside the music to elucidate the extra-musical imagery behind the notes” (Jerry Dubins)

Foto: Stephen Freiheit

Breaking: Stor New York-succes til Duo Van der Pals-Eide

Duoen spillede den 10/11 2022 foran en udsolgt Carnegie Hall, The Weill Recital Hall, og der var stående ovationer til musikerne, der måtte give to ekstranumre, før publikum gav slip på dem. På programmet stod værker for cello og klaver af Gliére, Glazunov, van der Pals, Tjajkovskij og Rachmaninov.

Der er tale om et veritabelt internationalt gennembrud både for de to musikere og for komponisten Leopold van der Pals (1884-1966), hvis cellosonate fra 1906 omsider fik sin førsteopførelse – og det i en af verdens kendteste og vigtigste koncertsale.

Læs mere


Pianisten Pål Eide er uddannet i København hos Tom Ernst og José Ribera, i Moskva hos Tatjana Nikolajeva og Naum Starkmann og i Oslo hos tjekkiske Jirí Hlinka.

Pål debuterede fra solistklassen i København i 1997 med et brag af en koncert og et ærefrygtindgydende program bestående af Beethovens Waldstein-sonate, Ravels “Gaspard de la nuit” og Rachmaninovs 2. Klaversonate. Efterfølgende har han givet talrige solokoncerter – hovedsagelig i Skandinavien.

Pål er født og opvokset i Norge men har siden 1990  boet i Danmark kun afbrudt af et studieophold i Moskva 1993-94. Han er dansk gift og parret har tre døtre.

Pressen skrev


Med sine seneste to CD’er, “Grey Clouds” fra 2017 og ”Pictures” fra 2019 har Pål Eide opnået et regulært internationalt gennembrud med topanmeldelser i europæiske og amerikanske musiktidsskrifter og efterfølgende eksponering på en lang række internationale klassiske musikkanaler.

”Grey Clouds” indeholder musik af Liszt, Ravel, Debussy og afsluttes med klaverudgaven af Stravinskijs ”Petrusjka”.

“What really puts this version up amongst the greats is the “Scarbo”, amongst the most purely musical on disc. (Colin Clarke)

”Pictures” er indspillet på Edvard Grieg Museum Troldhaugen ved Bergen på Griegs eget Steinway-flygel. CD’en indledes med et udvalg af Griegs korte klaverstykker foruden værker af Sæverud, David Monrad Johansen og danske Jesper Kochs ”The Mirror of the Mind” skrevet specielt til Pål Eide og afsluttes med Musorgskijs monumentale ”Udstillingsbilleder”.


Repertoire

Vigtige omdrejningspunkter i Påls solorepertoire er den store romantiske, virtuose klavermusik og vor egen tids musik. Desuden – og naturligvis, fristes man til at sige, om denne norskfødte klaverpoet – er Edvard Griegs klavermusik hjerteblod for Pål.

Udover sit omfattende solorepertoire spiller Pål Eide koncerter af Grieg, Sjostakovitj, Beethoven, J.S. Bach, Mozart, Ravel, Rachmaninov, Dvorák samt Joaquín Turinas sjældent opførte ”Rhapsodia Sinfonica”.

Pål Eide har de senere år også gjort sig stærkt gældende som kammermusiker:

Duo Michala Petri – Pål Eide

Duo Tobias van der Pals -Pål Eide


Pressebilleder til download

Granvig Artists repræsenterer Pål Eide i hele verden og har enerepræsentation i Norden.

For booking af Pål Eide  send en mail

Besøg også Pål Eides egen hjemmeside


Pål Eide (Foto Per Dreyer)