Singh og Goldschmidt

_95A6797

Duoen Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt er ganske enestående i dansk musikliv. Besætningen harmonika og obo tilsat Goldschmidts vokal, klarinet m.m. optræder i musikforeninger, kirker og mange andre slags spillesteder – kun fantasien sætter grænser!

Repertoiret er jødisk og arabisk musik, egne kompositioner samt klassiske værker af bl.a. Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt.

Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer det meste af musikken selv. Henrik nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer, og musikken tager langt hen ad vejen afsæt netop i klezmertraditionen. Anders har indiske rødder og en solid fundering i Balkan- og sigøjnermusikken og bidrager med et særligt islæt af verdensmusik.

Musikken er rytmisk, melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i lange improvisationer og jiddiske sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musikalsk forført og forlader koncerten med perlerækker af toner i øret, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Duoen henvender sig til publikum i alle aldre. Året igennem spiller de for hundredevis af børn ved koncerter som man kan se en lille smagsprøve på her. Men der er også bud efter dem til  koncerter for det voksne publikum på store som små spillesteder.

Singh & Goldschmidt og sangerinden Idil Alpsoy opfører desuden fortællekoncerten “FLUGTEN” baseret på fortællingen om Goldschmidts families flugt til Sverige under 2. Verdenskrig.

Singh og Goldschmidt repræsenteres i Danmark eksklusivt af Granvig Artists.

Send en mail for at booke Singh & Goldschmidt.

Pressebilleder til download