Middle East Peace Ensemble

Henrik Goldschmidt, obo
Anders Singh Vesterdahl, harmonika
Bilal Ished, oud
Ayala Zimbler Hertz, sang

Middle East Peace Ensemble blev etableret under navnet Middle East Peace Orchestra i 2003 af Henrik Goldschmidt.

Som solooboist i Det Kongelige Kapel manglede han ikke musikalske udfordringer, men de fastlåste konflikter i Mellemøsten var en fortsat kilde til bekymring og en følelse af afmagt. Han gav sig derfor til at søge efter dygtige musikere med forskellig religiøs og kulturel baggrund.

Middle East Peace Orchestra blev modtaget på overvældende vis af såvel publikum som presse både herhjemme og i udlandet. Orkestret har gennem årene besøgt små og store spillesteder og festivaler i hele verden for at sprede et musikalsk budskab om fred og samhørighed på tværs af modsætninger og nationale grænser. Overalt har orkestret begejstret publikum med sit medrivende, virtuose spil og med sit idégrundlag om at skabe fred mellem mennesker. Musikken favner alt fra jødisk klezmer til mellemøstlig Makam, og musikerne har bl.a. arabisk, dansk og jødisk baggrund.

Ensemblets medlemmer er håndplukkede og blandt de førende på deres felt. De har alle viljen og lysten til at gå ind i hinandens musikalske kultur og lære hinandens musik at kende. Resultatet er en musikalsk smeltedigel af mellemøstlig musik med et velgørende og anderledes udtryk, som bygger bro mellem kulturer og mennesker og samles i en ny unik klang med et fælles håb om fred.

Ensemblet lægger vægt på ikke kun at spille i de store koncertsale i for eksempel København, Dresden, München og Stockholm men også at være til stede på blandt andet hospitalsafdelinger og at spille for børn i hele verden.

I de senere år har Henriks travle karriere medført, at Middle East Peace Orchestra er blevet til det mindre Middle East Peace Ensemble. Sammensætningen er fleksibel og tilpasses omstændigheder og spillesteder, men ved hver eneste optræden er værdierne og engagementet er det samme.

Pressebilleder