Inger Dam-Jensen

Nordiske toner – LYT og SYNG MED

Inger Dam-Jensen har optrådt på verdens førende operascener og har samtidig gennem hele sin imponerende karriere holdt tæt kontakt med Den Kgl . Opera i København – og til den danske sangskat.

Nu kaster hun sig over et nyt projekt: Nordiske toner – LYT og SYNG MED – en anderledes og berigende koncertform, der sigter meget bredt.

Inger Dam-Jensen beskriver projektet således:

“Kom til denne helt særlige stund, hvor du vil få mulighed for at synge med på sange fra Højskolesangbogen, få åbnet og varmet stemmen godt op og blive introduceret til simple og effektive stemmeøvelser. Desuden vil jeg synge en række nordiske sange akkompagneret af pianisten Madeleine Sjöstrand. 

Det er en kendt sag, at man bliver glad af at synge. Inger møder publikum i øjenhøjde og kan med sin store sangtekniske viden og menneskelige indfølingsevne give såvel øvede som mindre øvede nogle gode tips, der kan tages med videre ud i livet og medvirke til en øget sangevne og -glæde.


Inger Dam-Jensens internationale karriere blev kickstartet i 1993, da hun vandt sangkonkurrencen ‘Cardiff Singer of the World’. Siden da har hun sunget et utal af opera- og koncertpartier over hele verden. 

Hun har arbejdet med nogle af de mest velrenommerede orkestre i verden heriblandt New York Philharmonic og Berliner Philharmoniker. Hun har fejret triumfer på bl.a. Covent Garden i London, Bastilleoperaen og Opéra National i Paris, Teatro Colón i Buenos Aires, Stockholm Operan, Malmø Opera og Musikteater samt ved operahusene i Monaco og Genève. Hun har optrådt ved BBC Proms og været Artist in Residence hos DR Symfoniorkestret.

Sideløbende har hun haft et omfattende virke som Liedsanger ved koncerter og festivaler herhjemme og i udlandet. Gennem hele sin karriere indtil 2015 var hun tilknyttet Det Kgl. Teaters solistensemble, hvor hun havde succesroller som f.eks.: Ophelia (“Hamlet”), Violetta (“La Traviata”), Micaëla (“Carmen”) og Cleopatra (“Giulio Cesare”).

Foto: Elisabeth Dahlberg

De seneste 10 år  har Inger Dam-Jensen fungeret som underviser og coach sideløbende med sin solistvirksomhed. Hun er desuden efterspurgt som jurymedlem ved internationale sangkonkurrencer. 

Inger har indspillet en række CD’er og DVD’er, bl.a. “Peer Gynt” på Teldec, “Solomon” med Paul McCreesh på DGG, Ein Deutsches Requiem på Chandos, en solorecital med sange af Richard Strauss og Malcolm Martineau på Altara samt et udvalg af Carl Nielsens sange på DaCapo. Sidstnævnte udgivelse resulterede i en Gramophone Award for Årets Bedste Vokalindspilning. Hun medvirker desuden på DVD i Det Kgl. Teaters produktion af “Giulio. Cesare” på Harmonia Mundi og “Partenope” på DECCA. 

Hendes seneste CD-udgivelse er en live optagelse fra Malmø Opera og Musikteater af Bo Holtens opera “Schlagt sie tot” fra 2019 på Dacapo Records . Her synger Inger rollen som Barbara Cranach. 

Inger er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Opera-Akademiet i København. Hun er Ridder af Dannebrog og har endvidere modtaget et væld af hæderspriser og legater; heriblandt Årets Reumert i 2003 i kategorien Årets Sanger, Hædersprisen fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat og Wilhelm Hansens Hæderslegat i 2017.

Pianisten Madeleine Sjöstrand er født i Sverige.

Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København samt på The Juilliard School i New York.

Hun er særdeles efterspurgt som akkompagnatør i både Danmark og Storbritannien og har stor erfaring inden for en række genrer såsom lied, opera, cabaret, musical, improvisation mm.