Duo La Cour – Krahnert

Det er ikke så tit, man i vore dage får lejlighed til at møde en far-datter-duo, men nu foreligger muligheden: Duoen Teresa La Cour og Sebastian Krahnert tilbyder programmer med værker for violin og klaver af Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Carl Nielsen og – en sjældenhed – Wilhelm Furtwängler.

Mulige perioder i 2023: 20. -27. april
Mulige perioder i 2024: 12. -19. februar og 23. marts – 1. april

Hvis man har fulgt Den Klassiske Musikquiz på DR TV, er man sandsynligvis stødt på Teresa La Cours livlige og vidende fremtoning. Koncertgængere kan også have oplevet hende som medlem af Henschel Kvartetten og Modern Tango Quintet.

Teresa La Cour er født i Tyskland og studerede hos Thomas Brandis i Lübeck og hos Antje Weithaas på Musikhochschule Hanns Eisler i Berlin. Hun var koncertmester i European Union Youth Orchestra, hvor hun turnerede med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Herbert Blomstedt og Sir Colin Davis. Hendes vej førte hende desuden forbi NDR Sinfonieorchester Hamburg, hvor hun spillede i 2 år, og til Berliner Philharmonikerne, hvor hun som medlem af Karajan Akademiet ligeledes spillede i 2 år. I Kammerakademi Potsdam bliver hun jævnligt inviteret som koncertmester. Teresa flyttede til Danmark i 2013 for at tiltræde stillingen som 1. koncertmester i andenviolingruppen i DR SymfoniOrkestret.

Hendes solorepertoire spænder fra Bachs soloværker over de store romantiske violinkoncerter til mindre spillede værker som f.eks. Kurt Weills violinkoncert. Teresas kammermusikalske erfaring omfatter samarbejde med kunstnere som Leif Ove Andsnes, Troels Svane, Trio con Brio, Michala Petri og mange flere. Hun var i en periode et højt skattet medlem Henschel Kvartetten og spiller i Modern Tango Quintet med andre fremragende musikere som f. eks. Andreas Borregaard.

Teresa spiller på en Carlo Giuseppe Testore violin fra 1727 (ejet af DRSO).

Sebastian Krahnert er i Danmark mest kendt som dirigent for Akademische Orchestervereinigung og Universitäts- und Studentenchor på Friedrich-Schiller-Universität, Jena. Således kunne man i påskeugen 2022 opleve fem fornemme opførelser af ’Johannespassionen’ i hhv. Viborg Domkirke og de store kirker i Nyborg, Svendborg, Esbjerg og Kolding. I Sebastians kalender for 2025 står der en ny stor turné – denne gang med ’Mathæuspassionen’ på programmet – og som udtryk for dette års store succes, er der tale om lutter genbesøg i de kirker, det store kor og orkester fra Jena, besøgte i 2022.

Hvad man endnu mangler at opleve herhjemme, er, at Sebastian tillige er en fremragende pianist, der gennem hele sin dirigentkarriere har holdt fast ved klaveret i solo- og kammermusik.

Han studerede direktion og klaver ved musikhøjskolerne i Dresden og Weimar, hvor hans lærere var: Hartmut Haenchen, Siegfried Kurz, Gunther Anger og Peter Waas. Han har desuden deltaget i mesterkurser hos bl. a. Kurt Masur, Kurt Sanderling, Hellmuth Rilling og Jacob Lateiner. Efter ansættelser i Erfurt, Berlin og Weimar, er han i dag ’Universitätsmusikdirektor’ ved Friedrich-Schiller-Universitetet i Jena, hvor han siden 1991 har opbygget et kor- og orkesterensemble med stor aktivitet både i og uden for Tyskland.

Send en mail for at booke Duo La Cour – Krahnert.