Henrik Goldschmidt

På baggrund af en klassisk musikeruddannelse og mange år som solooboist i Det Kgl. Kapel står Henrik Goldschmidt i dag som en af vore allermest alsidige og vidtfavnende musikere.

Han behersker med samme sprudlende musikalitet og instrumentale overskud de klassiske kammermusikværker – f. eks. i samspil med Dahlia String Trio – de enkle sange af f.eks Carl Nielsen, klezmermusikken og al den anden farverige musik, han sammen med Anders Singh er eksponent for i duoen Singh & Goldschmidt.

Henrik grundlagde i 2003 Middle East Peace Orchestra og turnerede i en årrække med dette ensemble over hele verden. I dag kalder musikerne sig Middle East Peace Ensemble, og der er stadig bud efter dem i mange forskellige sammenhænge, små som store, da ensemblet med dets kombination af musikere med forskellig religiøs og kulturel baggrund er et levende bevis på, at musikken overvinder alle barrierer.

Desuden står Henrik bag fortællekoncerten ”Flugten”, hvor historien om hans slægts flugt fra nazisterne i Tyskland, via Danmark til Sverige fortælles i ord og toner.

I de seneste par år, har Duo Singh & Goldschmidt samarbejdet med skuespilleren Ina-Miriam Rosenbaum om den anmelderroste forestilling ”J O B – et enkelt menneske”. Forestillingen spillede for fulde huse på Bådteatret i København i februar 2018, og efterfølgende har man kunnet opleve stykket rundt om i Danmark. I juni 2022 tog de tre kunstnere forestillingen til New York og Washington DC.

Henrik er en efterspurgt foredragsholder, emnet kan bl.a. være ”Manden, der ville reparere verden med musik”, der var titlen på Daniel Øhrstrøms portræt af Henrik og hans alsidige virke (udgivet 2019 på Kristeligt Dagblads forlag.

Henrik modtog i september 2021 ‘PL Prisen’ på kr. 100.000 ”for sin enorme indsats for musikalsk samarbejde på tværs af sprog, kultur og religion – ude i verden og her i Danmark”. Han var den første danske modtager af prisen, der er blevet uddelt til menneskerettighedsforkæmpere over hele verden siden 1988. Han har desuden modtaget Dansk Musiker Forbunds Hæderspris, og blev i 2015 kåret af DR P2 som ’Årets Ildsjæl’.  Siden 2017 har han været adjungeret professor på Syddansk Musikkonservatorium.

Foruden alt dette har Henrik et brændende pædagogisk engagement, der resulterede i grundlæggelsen af Goldschmidts Musikakademi, en privat musikskole, der tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge på Nørrebro i København. I foråret 2019 åbnede en afdeling af skolen i Aalborg. Det er muligt at booke Stjernekoret og Henrik Goldschmidt ved direkte henvendelse til Helene Vindsmark, Goldschmidts Musikakademi, tlf. 2621 7479.

Pressebilleder

Send en mail for at booke Henrik Goldschmidt.

Henriks indspilning af “Gabriel’s Oboe” har opnået flere end 16 mio. visninger på YouTube. Se den her: