Poseidonkvartetten

Jon Gjesme, violin
Christine Enevold, violin
Ettore Causa, bratsch
Joel Laakso, cello

“De fire strygere spiller, som vil de gå gennem ild og vand for både Grieg og Brahms, og det er derfor en uomgængelig indspilning for alle, der sætter pris på førsteklasses kammermusik.”
***** Peter Dürrfeld, Kr. Dagblad 25/11 201

Poseidonkvartetten består af fire af vore førende og yderst erfarne kammermusikere og solister. Den blev grundlagt i 2007, og siden da har kvartetten givet koncerter i en lang række af Danmarks musikforeninger og koncertsale.

I sommeren 2022 gæstede Poseidonkvartetten med stor succes festivalen Grieg-in-Bergen ved to koncerter – naturligbvis med Griegs Strygekvartet på programmet, og 19. – 21.  august afholder Kvartetten sin egen minifestival i Muskhuset København under titlen “Schubert møder Beethoven”.

Kvartettens navn – Poseidon – er taget efter guden for havet og naturkræfterne, hvilket symboliserer de fire musikeres stræben efter at få stemninger og kontraster frem i musikken fra vildskab, temperament og brusende bølger til ro, indadvendthed og blikstille hav. Kvartettens medlemmer oplever, at de i deres samspil og samarbejde har en unik fælles forståelse for, hvordan musikken skal fortolkes, fraseres og formidles til publikum.

Kvartetten udgav i 2011 en CD med strygekvartetter af Schumann og Ravel, og endnu en CD er nu på markedet: Griegs Strygekvartet og Brahms’ B-dur Strygekvartet op. 67, der udløste fem stjerne og ovennævnte anmeldelse hos Kristeligt Dagblads anmelder, Peter Dürrfeld og følgende anmeldelse fra John Christiansen på jcklassisk.dk: “Det er fremragende, som Poseidonkvartetten spiller de to værker med en afgørende karakterforskel og begge i topklassen.

Poseidonkvartetten 2019


 

 

 

Poseidonkvartetten tilbyder i de kommende sæsonener bl. a. disse programmer under overskriften: “Schubert møder Beethoven”

Beethovens favorit og Schuberts hit
Beethoven: Strygekvartet nr. 14 op. 131 i cis-mol
Schubert: Strygekvartet nr. 14 i d-mol, D. 810, “Døden og Pigen”

A-mol, den sarte og klagende toneart
Schubert: Strygekvartet nr. 13 i a-mol, D. 804, “Rosamunde”
Beethoven: Strygekvartet nr. 15 op. 132 i a-mol (med “Heiliger Dankgesang”)

De sidste kvartetter
Beethoven: Strygekvartet nr. 16 op. 135 i F-dur (“Muss es sein? – Es muss sein!”)
Schubert: Strygekvartet nr. 15 i G-dur, D. 887

Pressebillede og medier.

Granvig Artists repræsenterer Poseidonkvartetten i hele verden og har enerepræsentation i Norden.

For booking eller forespørgsel: send en mail

Se også kvartettens egen hjemmeside