Henrik Goldschmidt

På baggrund af en klassisk musikeruddannelse og mange år som solooboist i Det Kgl. Kapel står Henrik Goldschmidt i dag som en af vore allermest alsidige og vidtfavnende musikere.

Han behersker med samme sprudlende musikalitet og instrumentale overskud de klassiske kammermusikværker – f. eks. i samspil med Dahlia String Trio – og klezmermusikken, de enkle sange af f.eks Carl Nielsen og alt den anden farverige musik, han sammen med Anders Singh er eksponent for i duoen Singh & Goldschmidt.

Henrik grundlagde i 2003 Middle East Peace Orchestra og turnerede i en årrække med dette ensemble over hele verden. I dag kalder musikerne sig Middle East Peace Ensemble, og der er stadig bud efter dem i mange forskellige sammenhænge, små som store, da ensemblet med dets kombination af musikere med forskellig religiøs og kulturel baggrund er et levende bevis på, at musikken overvinder alle barrierer.

I de seneste par år, har Duo Singh & Goldschmidt samarbejdet med skuespilleren Ina-Miriam Rosenbaum om den anmelderroste forestilling ”J O B – et enkelt menneske”. Forestillingen spillede for fulde huse på Bådteatret i København i februar 2018, og efterfølgende kan stykket opleves rundt om i Danmark. Desuden står Henrik bag fortællekoncerten ”Flugten”, hvor historien om hans slægts flugt fra nazisterne i Tyskland, via Danmark til Sverige fortælles i ord og toner.

Foruden alt dette har Henrik et brændende pædagogisk engagement, der resulterede i grundlæggelsen af Goldschmidts Musikakademi, en privat musikskole, der tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge på Nørrebro i København. I foråret 2019 åbnede en afdeling af skolen i Aalborg. Det er muligt at booke Stjernekoret og Henrik Goldschmidt ved direkte henvendelse til Helene Vindsmark, Goldschmidts Musikakademi, tlf. 2621 7479.

Henrik er en efterspurgt foredragsholder med bl. a. arbejdet med Goldschmidts Musikakademi som emne. Foredrag  bookes gennem Granvig Artists.

I foråret 2019 udkom bogen ”Manden, der ville reparere verden med musik”, Daniel Øhrstrøms portræt af Henrik og hans alsidige virke.

Henrik har modtaget Dansk Musiker Forbunds Hæderspris, og blev i 2015 kåret af DR P2 som ’Årets Ildsjæl’. I foråret 2017 blev han udnævnt til adjungeret professor på Syddansk Musikkonservatorium.

Pressebilleder

Goldschmidt Presse 2021

Send en mail for at booke Henrik Goldschmidt.

Henriks indspilning af “Gabriel’s Oboe” har opnået flere end 16 mio. visninger på YouTube. Se den her: